Svi u euforiji
33

Navijačko ludilo na ulicama Buenos Airesa, grad se trese nakon eliminacije Hrvata u polufinalu

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nogometaši Argentine ubjedljivom pobjedom protiv Hrvatske rezultatom 3:0 plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva u Kataru, a na ulicama Buenos Airesa uslijedilo je veliko slavlje i veliko uzbuđenja zbog plasmana Gaučosa u borbu za trofej prvaka svijeta.

Hiljade navijača ispunile su ulice Buenos Airesa, gdje se prvo uživo gledala utakmica i nakon toga slavila velika pobjeda nad Hrvatskom.

Prema dostupnim materijalima, navijači su najviše pjevali Messijevo ime, a na Twitteru je objavljen snimak uz koji je napisan da se "grad tresao" od uzbuđenja i velike euforije koja je zavladala među Argentincima, a njihovo slavlje trajalo je i nekoliko sati nakon utakmice.
Ipak, jasno je da Argentinci još uvijek nisu ispunili svoj glavni cilj, a to je osvajanje titule prvaka svijeta, pa nema sumnje da će i u nedjelju biti paklena atmosfera na ulicama glavnog grada.
Podsjećamo, Argentina je rezultatom 3:0 slavila protiv Hrvatske, a golove su postigli Lionel Messi i Alvarez koji je postigao dva pogotka.

Argentinci će u finalu igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela između Francuske i Maroka, a on se igra u terminu od 20 sati. Finale je na rasporedu u nedjelju.