Neće mu biti lako
65

Navijači Zrinjskog spremaju paklenu dobrodošlicu Borjanu

S. G.
Nogometaši Zrinjskog već naredne sedmice nastavljaju svoj put u Ligi prvaka gdje će u 2. pretkolu snage odmjeriti sa Slovanom iz Bratislave.

Bit će to dobra prilika da se Plemići osvete Slovacima za prošlosezonsko bolno ispadanje nakon penala u play offu Lige konferencija.

Zanimljivo da za ekipu Slovana brani srbijanski golman Milan Borjan kojem navijači bh. prvaka spremaju paklenu dobrodošlicu.

Naime, oni su na društvenim mrežama već najavili ono što bivšeg golmana Crvene zvezde čeka u Mostaru naredne sedmice.

"Ne obazirem se na prozivke. Zrinjski je klub koji poštujem. Idemo u Mostar da igramo nogomet. Ko se drži politike i vrijeđa, nije mu mjesto na stadionu", poručio je 35-godišnji golman.

Najviše mu zamjeraju nacionalističke izjave koje je imao dok je branio za Beograđane kada je prilikom jednog intervjua rekao da je njegov rodni grad Knin dio takozvane "srpske Krajine", a ne Hrvatske.

Republika Srpska Krajina inače je bila samoproglašena, međunarodno nepriznata paradržava na okupiranom teritoriju Hrvatske u periodu između 1991. i 1995. godine.

Navijači Hrvatske su ga zbog toga pozdravili salvom zvižduka za vrijeme Mundijala u Kataru kada su Vatreni sa 4:1 nadigrali Kanadu za koju on inače brani.

Njega je iz Crvene zvezde ovog ljeta precrtao novi trener šampiona Srbije, Izraelac Barak Bahar, koji je smatrao kako mu Borjan jednostavno nije potreban.

Prva utakmica između Zrinjskog i Slovana iz Bratislave igra se 25. jula na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru. Uzvrat je planiran za prvi narednog mjeseca.