Pobjeda protiv Burnleyja
194

Navijači Uniteda sjajno čestitali 80. rođendan Fergusonu, Škot ostao oduševljen prizorom

K. H.
Navijači Manchester Uniteda u pobjedi protiv Burnleyja (3:1) čestitali su 80. rođendan legendarnom menadžeru ovog kluba Alexu Fergusonu, a najbolji nogometni trener svih vremena ostao je oduševljen prizorom koji je vidio na stadionu Old Trafford.

Ferguson će u petak, 31. decembra napuniti 80 godina, a tim povodom navijači Crvenih đavola priredili su spektakularnu koreografiju ovom stručnjaku i tako mu pokazali da još uvijek nisu zaboravili na sve ono što je uradio za klub, ali i dan danas radi.

Ferguson se smatra, ne samo najvećim trenerom Manchester Uniteda, već i Evrope, a od ovog kluba oprostio se na prigodan način - osvajanjem titule prvaka, ukupno 13. sa Crvenim đavolima. On je na klupu Uniteda, tada posrnulog giganta engleskog nogometa, stigao 1986. godine nakon kratke epizode na klupi Škotske.

Ne samo da je uspio vratiti staru slavu Crvenim đavolima, već je postigao uspjehe koje će zauvijek biti nedostižni. Vodio je United 1.500 puta zabilježivši 895 pobjeda i, ono važnije, osvojivši 38 trofeja.

Naravno, najuspješnija sezona Škota na klupi Uniteda je bila 1998/1999 kada je osvojio trostruku krunu - Ligu prvaka, Premiership i FA Cup.

Na dan njegove objave o povlačenju David Moyes je predstavljen kao njegov nasljednik, no ni on ni Louis van Gaal, Jose Mourinho ni Ole Gunnar Solskjaer nisu uspjeli napraviti skoro ništa značajno. Teško da će to uraditi i Ralf Rangnick, iako je njegov tim slavio rezultatom 3:1 u večerašnjem meču.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore