Hot-dog na stadionu
145

Navijači u Njemačkoj zgroženi obrokom koji košta 4,5 eura: Ovo mora biti zabranjeno

D. P.
Navijači dijele fotografiju hot-doga (Foto: Instagram)
Navijači dijele fotografiju hot-doga (Foto: Instagram)
Posljednjih mjeseci trend na društvenim mrežama su fotografije obroka na utakmicama širom svijeta, a koje objavljuju nezadovoljni navijači onim što su dobili.

Tako smo u Engleskoj svjedočili nezadovoljstvu navijača Arsenala koji obroke na Emirates stadionu smatraju preskupim, ali i sa stadiona Rangersa, Celtica i brojnih niželigaša u Velikoj Britaniji.

Da situacija nije idealna ni u Njemačkoj potvrđuje fotografija objavljena na stranici Football Grub. Proteklog vikenda trećeligaš Osnabruck je dočekao Duisburg na otvaranju sezone i slavio rezultatom 1:0.

Domaći navijači su bili zadovoljni rezultatom, ali ne i gastronomskom uslugom na stadionu Der Bremer Bruck. Stoga, fotografija hot-doga postala je hit na društvenim mrežama nakon što je prvi put objavljena na stranici Football Grub.

Navijač je kupio hot-dog, nešto po čemu su njemački stadioni poznati decenijama, ali nije bio zadovoljan. Dobio je skroman obrok za 4,5 eura, a posebnu pažnju privlači veličina vekne u kojoj se nalazi kobasica.

Stoga, ne čude komentari razočaranih navijača koji poručuju da bi ovakve obroke trebalo zabraniti na utakmicama.

"Viđao sam sramotno loše stvari ovdje, ali je ovo 'šlag' na torti", "Da li je šef bio gladan pa pojeo dio vekne ili tako nešto", "Ne sviđa mi se način na koji je stavljen majonez", samo su neki od komentara na društvenim mrežama, a bilo je i onih koji su kritikovali pivo koje se prodaje na stadionu.