A gdje je strpljenje?
323

Navijači Reala koji su napustili stadion u 80. minuti postali meta ismijavanja na internetu

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Stotine navijača Real Madrida napustilo je stadion Santiago Bernabeu prije 90 minute kako bi izbjegli gužvu, vjerujući da je njihov tim nemoćan da dođe do preokreta protiv Manchester Cityja. Na kraju svega, produžetke i plasman u finale su umjesto sa svojih mjesta gledali ispred stadiona i to preko mobitela.
Kako pravila UEFA-e i Reala nalažu, zaštitari i policija iz sigurnosnih razloga nisu smjeli pustiti navijače da se vrate na stadion, bez obzira na to da li su imali kartu ili ne.
Videosnimak vjerovatno najtužnijih navijača Reala na svijetu u tom trenutku ubrzo je postao hit na društvenim mrežama, a iako u suštini imaju razlog za slavlje jer je njihov tim prošao u finale, generalno su proglašeni za najveće gubitnike prethodne večeri.
Španska Marca piše kako su navijači počeli izlaziti sa stadiona u 80. minuti, a da su se na tribine pokušavali vratiti kada su čuli kako ostali navijači slave prvi pogodak Rodryga. Ubrzo nakon toga, Brazilac je postigao novi gol i odveo meč u produžetke.

Tamo je Karim Benezma s bijele tačke pogodio za 3:1 i na taj način donio veliki preokret svom timu i s ukupnih 6:5 odveo ih u finale Lige prvaka.