Ulice prepune krvi
132

Uznemirujuće / Navijači Rangersa i Frankfurta tuku se dva dana, brutalno pretučenog Škota odvukli sa ceste

D. P.
Žestoki sukobi u Sevilli (Foto: Screenshot)
Žestoki sukobi u Sevilli (Foto: Screenshot)
Iako je policija u Sevilli očekivala probleme s navijačima Rangersa i Frankfurta uoči finala Evropske lige koje se igra večeras, ipak nije uspjela stati u kraj huliganima i spriječiti nemire.

Tučnjave navijača škotskog i njemačkog tima traju još od sinoć. Prvi sukob dogodio se jučer nakon čega su peterica navijača Frankfurta uhapšena, objavila je policija Seville, koja je grad domaćin finala Evropske lige.

Međutim, danas prije utakmice na ulicama ovog andalužanskog grada pravi je haos. Dvije grupe navijača snimljene su u žestokom okršaju u kojem su korištene stolice i razni tvrdi predmeti te kamenje.

Jedan navijač Rangersa dobio je nekoliko žestokih udaraca u glavu nakon čega je nepomično ležao na cesti. Prijatelj mu je uskočio u pomoć i odveo ga je. Čini se da je u vrlo lošem stanju nakon ovog sukoba.

Navijači iz Njemačke čak su iskoristili suncobrane iz obližnjih ugostiteljskih lokala te su njima napadali prilično alkoholizirane Škote.

[TWITTER]1526968832463601664[/TWITTER]

Policijski izvori naveli su da se incident dogodio u 18 sati u mjestu Puente de los Bomberos u San Bernardu. Sukob je izazvao brojno negodovanje stanovnika Seville koji su pisali gradonačelniku u nadi da će se nemiri zaustaviti.

Još uvijek nema informacija o uhapšenim navijačima i broju povrijeđenih.

Utakmica između Rangersa i Frankfurta igra se s početkom u 21 sat na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.