Osvojio srca fanova
0

Navijači proglasili Edina Džeku igračem mjeseca

Sarajevo-x.com
Navijači Manchester Cityja proglasili su našeg reprezentativca Edina Džeku najboljim igračem prošlog mjeseca u okviru nagrade Etihad Player of the Month.

Džeko je nakon svega nekoliko dana boravka u Manchesteru osvojio srca domaćih navijača. Tome je svakako doprinio i njegov prvi gol u dresu "građana", kojim je svoj klub sačuvao od ispadanja iz FA Cupa.

Iako se Džeko još uvijek prilagođava engleskom ritmu i traži pravu formu, navijači cijene njegov doprinos ekipi i želju da se što prije uklopi i počne raditi ono što najbolje zna, tresti protivničke mreže.

Koliko je Džeko drag navijačima Man Cityja pokazuje i činjenica da je naš centarfor osvojio nagradu ispred Carlosa Teveza, kapitena "građana" i igrača koji iz utakmice u utakmicu trese protivničke mreže. U posljednjem susretu protiv WBA postigao je sva tri gola na utakmici, ali ipak nije uspio osvojiti nagradu u izboru navijača.

Na trećem mjesto našao se belgijski reprezentativac Vincent Kompany.

Džeki će vrijednu nagradu dodijeliti 24-godišnji navijač Sam Williams, koji je glasao za njega, stoji na zvaničnoj web-stranici kluba iz Manchestera.