Nogomet
0

Navijači Jedinstva poručuju: Gdje smo mi, tu je i naš transparent

Piše: J. H.
Foto: Nermin Stambolija Stamby/nkjedinstvo.com
Foto: Nermin Stambolija Stamby/nkjedinstvo.com
Proteklog vikenda u Bihaću domaća ekipa Jedinstva odigrala je tek 0:0 protiv gostujuće ekipe Rudara iz Kaknja. Međutim, jedan detalj je ipak obilježio susret na stadionu Pod Borićima, a to je stariji navijač sa transparentom "A šta drugo da radim subotom".

Sila nebeska, najvatreniji navijači bihaćkog Jedinstva, postoje od 1996. godine. Prije rata, dok su se takmičili u tadašnjoj republičkoj ligi, bili su poznati pod imenom Sioux. Nakon završetka rata, Jedinstvo se uključilo u najelitnije nogometno takmičenje u našoj zemlji, a samim tim vratili su se i navijači na tribine. Navijačka grupa je dobila naziv Sila nebeska po ratnoj pjesmi bihaćke grupe Rondo, posvećenoj pripadnicima 5. korpusa Armije RBiH.

"Od tada, bez obzira na to gdje Jedinstvo igra, mi ih bodrimo sa tribina. Što se same fotografije tiče, kad smo vidjeli starijeg navijača Jedinstva pored transparenta, htjeli smo napraviti fotografiju. Ovim transparentom želimo pozvati navijače da u što većem broju dođu i navijaju za naš tim", kazali su za portal Klix.ba predstavnici Sile nebeske.

Navedeni transparent je nastao na povratku sa gostovanja iz Bugojna, gdje je Jedinstvo igralo protiv domaće Iskre.

"Na gostovanjima se uvijek desi nešto zanimljivo. Ove sezone bili smo na svakoj utakmici Jedinstva, a gdje smo mi tu je i slogan 'A šta drugo da radim subotom'. Osim utakmice, ništa...", dodaje naš sagovornik.