Nogomet
0

Navijači i igrači Željezničara spektakularno proslavili titulu prvaka BiH

Piše: N. J.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Današnjom uvjerljivom pobjedom nad Leotarom u 29. kolu Premijer lige BiH (4:0) nogometaši Željezničara su na najbolji način "počastili" svoje navijače sa kojima su potom na terenu stadiona Grbavica zajednički proslavili titulu.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić uručio je pehar namijenjen prvaku BiH kapitenu Željezničara Muameru Svraki, što je bio vrhunac slavlja. Igrači su bili na "pobjedničkom postolju" postavljenom na zapadnoj tribini Grbavice.

Uz prigodan program, koji je uveličao i Mladen Vojičić Tifa, uz neizostavnu "Grbavicu" koju su svi na stadionu pjevali uglas, navijači, igrači i stručni štab Željezničara su proslavili još jednu uspješnu sezonu, u kojoj je Željezničar uspio odbraniti titulu prvaka države.

Po završetku slavlja na stadionu Grbavica najvatreniji navijači Željezničara okupili su se pred Vječnom vatrom gdje su pjevali navijačke pjesme i uzvikivali "Šampioni", slaveći tako treću titulu prvaka BiH u posljednje četiri godine. Potom su se vratili pred stadion Grbavica gdje je slavlje nastavljeno.