Dok se bore za titulu
0

Navijači Borca začuđeni odlukama Saveza, objavili su snimak kako mijenjaju parolu

D. P.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši banjalučkog Borca sutra dočekuju Slogu Meridian u okviru 26. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a termin utakmice zasmetao je navijačkoj grupi Lešinari, koja prati domaći klub.

Borac protiv Sloge želi novom pobjedom nastaviti utrku za prvaka Bosne i Hercegovine, a eventualnom pobjedom u ovom duelu domaći tim bi prebacio pritisak na Zrinjski i ponovo imao dvocifrenu prednost na čelu tabele.

No, navijačima Borca zasmetao je termin utakmice. Nogometni savez BiH odlučio je da se ova utakmica igra u petak, a grupi Lešinari smeta to što se ponovo jedan duel igra radnim danom, a ne vikendom.

Iz Saveza su ove sezone u više navrata odlučili da se utakmice igraju tokom "produženog" vikenda, a ne strogo u subotu ili nedjelju. Također, Lešinarima ne odgovara ni to što je pomjeren termin utakmice.

Duel Borac - Sloga igrat će se sutra s početkom u 20:30, a ne u 18 sati, kako su prvobitno očekivali Banjalučani.

"Utakmice radnim danom? Promjena satnice tri dana pred utakmicu? Uprkos svemu moramo se pojaviti u što većem broju i pružiti podršku našim mladićima u borbi za prvo mjesto", stoji u objavi Lešinara.

Banjalučani su objavili i zanimljiv snimak iz grada na kojem se vidi kako su morali promijeniti satnicu na ranije naslikanim parolama i plakatima.