Odlična atmosfera
0

FOTO / Navijači BiH okupirali St. Gallen, očekuje ih se 15.000 na stadionu

Sarajevo-x.com
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Žuto-plava boja zastava i šalova navijača bh. reprezentacije od jutros dominira mirnim ulicama idiličnog švicarskog grada St. Gallena. Navijači BiH stižu iz svih dijelova svijeta i očekuje se da će ih na utakmici biti oko 15 hiljada.

Pristiglim navijačima bi se uskoro trebao pridružiti i veliki kontingent navijača iz Njemačke. Tokom dana su u St. Gallen stigli navijači iz Sarajeva koji su putovali u aranžmanu agencije Centrotrans.

Zvanično okupljanje navijača će biti ispred stadiona uoči utakmice, dok se veće grupe navijača već mogu vidjeti kako šetaju po gradu. Atmosfera je odlična i svi se, kao i obično, nadaju čudu i dobrom rezultatu.

U St. Gallen su stigli brojni predstavnici brazilskih medija koji non-stop prate naše igrače, ali i navijače. Novinarka jedne brazilske TV kuće se čudila kako još negdje postoje navijači poput onih u Brazilu.

I dok se navijači odlično zabavljaju, igrači se odmaraju u hotelskim sobama i uglavnom igraju igre na Play Stationu. Jedino je Miralem Pjanić iskoristio slobodno vrijeme da prošeta i druži se sa navijačima. On će večerašnji meč gotovo sigurno gledati sa klupe, jer je povrijeđen.