Impresivan podvig
52

Navijač u Nizozemskoj postao hit na internetu nakon što je nosio 64 čaše piva

N. K.
Navijač se istakao impresivnim podvigom (Foto: Twitter)
Navijač se istakao impresivnim podvigom (Foto: Twitter)
Navijači nizozemske ekipe Twente ponovo su postali hit na internetu zbog svojih nevjerovatnih podviga u nošenju piva nakon što je jedan od njih viđen kako na tribinama drži nevjerovatnu hrpu od 64 čaše piva.

Za razliku od nekih država u Evropi, nizozemski nogometni zakoni dozvoljavaju navijačima da konzumiraju alkohol na tribinama dok uživaju u utakmici, a neki navijači svakako čine proces dolaska od šanka do svog sjedišta vrlo efikasnim.

Fotografija navijača koji je nekako smjestio višespratni snop kartonskih držača i prepune čaše u svoje ruke brzo je postala viralna na internetu.

Zvanični profil kluba na Twitteru čak je odgovorio na tweet s nizom simbola čaša nakon što je primijetio koliko je impresivan podvig.

Neimenovani navijač je ujedno poboljšao pokušaj drugog navijača Twentea Christiaana Roetgerinfa koji je ranije u sezoni viđen kako prenosi 48 čaša do svog mjesta.

Roetgering je tada s oduševljenjem otkrio da nije prolio nijedno pivo na povratku svojim kolegama, ali je priznao da njegov uspjeh nije rekord za najviše piva ponesenih na utakmici Twenttea.