Nogomet
399

Nakon što je odbio klupu Zmajeva: Halilhodžić preuzima Egipat za 2,2 miliona eura godišnje?

Piše: J. H.
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić bio je jedan od favorita za preuzimanje nogometne reprezentacije BiH. Međutim, nakon pregovora sa NS BiH, sada je već jasno da popularni Vaha neće naslijediti Safeta Sušića na klupi Zmajeva.

Naime, kako sada stvari stoje, Halilhodžić je najbliži preuzimanju nogometne reprezentacije Egipta. Predsjednik nogometnog saveza te zemlje Gamal Allam potvrdio je da je razgovarao sa Halilhodžićem koji je iznio svoje zahtjeve.

"Halilhodžić je iznio svoje zahtjeve, a oni se odnose na godišnju plaću od 2,2 miliona eura, pomoćnika po svom izboru kao i dovođenje trenera golmana i fitnes trenera", kazao je Allam.

Nakon što je Egipat ostao bez selektora A reprezentacije, na adresu tamošnjeg saveza stiglo je 25 aplikacija za posao. Među njima je i ona Milovana Rajevca koji je kandidat Fudbalskog saveza RS za mjesto selektora Zmajeva.

"Lično, volio bih da na klupu Egipta dođe stranac, ali o tome će odlučiti Izvršni odbor Saveza", dodao je Allam.

U dovođenju Halilhodžića na klupu Faraona veliku ulogu će imati i domaći biznismeni od kojih je zatraženo da učestvuju u plaćanju budućeg selektora Egipta.