Copa America
0

VIDEO / Nakon Argentine na penale ispao i Brazil

Totalsport
Foto: GI
Foto: GI
Nakon četiri promašaja s bijele tačke od Copa Americe se oprostila nogometna reprezentacija Brazila. Paragvaj je s konačnih 2-0, poslije izvođenja penala, bio bolji u tom četvrtfinalnom susretu.

Poslije domaćina Argentine tako je u ovoj fazi takmičenja zaustavljen i drugi veliki favorit Brazil i to na isti način. No, Brazilci su se u pravom smislu riječi obrukali u izvođenju jedanaesteraca jer su promašili sva četiri udarca. Elano, Thiago Silva i Fred nisu uspjeli pogoditi ni okvir gola, dok je udarac Andre Santosa odbranio paragvajski golman Villar.

S druge strane precizni su bili Estigarribia i Riveros što je bilo dovoljno Paragvaju za konačnu pobjedu 2-0. Utakmica je, inače, nakon 120 minuta završila bez pogodaka.

Do jedanaesteraca se Paragvaj provukao - odbranom. Stegli su obruč oko svog gola i nadali se da će Brazil prokockati sve svoje prilike što se upravo i dogodilo. U prvom dijelu su Neymar i Pato imali odlične prilike. U nastavku je opet prvi zaprijetio Neymar, pa je Ganso pogodio stativu, a pred kraj utakmice je Fred pucao glavom, ali je sa same golmanske linije pogodak spriječio Barreto.

I u produžecima se nastavila inicijativa Brazila, ali po njihovu nesreću i propuštanje prilika. Na kraju su pukli živci i igračima, pa su nakon velike gužve i naguravanja crvene kartone zaradili Lucas Leiva i Alcaraz.

Posljednju će četvrtfinalnu utakmicu u nastavku nedjeljnog programa još odigrati Čile i Venezuela i pobjednik tog dvoboja igra protiv Paragvaja u polufinalu.

Copa America, četvrtfinale:

Paragvaj - Brazil 2-0, 0-0, 0-0 Čile - Venezuela (kasnije)