Nemanja Supić
0

"Najveću zahvalnost dugujem Ćiri"

Razgovarao: Edin Isanović
Nemanja Supić (Foto: Daylife.com)
Nemanja Supić (Foto: Daylife.com)
"Presretan sam nakon svega kroz šta sam prošao. Nije bilo lako naći angažman u toku sezone. Ipak, sve se završilo na obostrano zadovoljstvo".

U glasu mu se napokon naziralo olakšanje. Čuvar mreže naša reprezentacije Nemanja Supić potpisao je trogodišnji ugovor sa rumunskim klubom Timisoarom. Sve se dešavalo u ponedjeljak navečer, a odmah nakon stiska ruke vratio se u glavni grad BiH kako bi završio određene stvari pred definitivni odlazak u Rumuniji. Prekinuli smo ga u trenucima dok je gledao duel svojih reprezentativnih kolega Misimovića i Džeke sa jedne i Rahimića sa druge strane. Naravno riječ je o okršaju Wolfsburga i CSKA u okviru evropske klupske elite.

"Sve se desilo na obostrano zadovoljstvo. Proteklih dana bio sam nervozan, želio sam da se sve riješi. Sada sam napokon miran", apostrofira Supić za naš portal.

Nakon prespavane noći kakvi su dojmovi?

Odlični, drago mi je što se sve završilo i što sam konačno pronašao klub. Sada je sve gotovo. Finalni pregovri tekli su brzo. Potpisao sam trogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još dvije godine. Presretan sam nakon svega kroz šta sam prošao. Nije bilo lako naći angažman u toku sezone. Najveću zahvalnost dugujem našem selektoru Ćiri Blaževiću koji mi je vjerovao i u trenucima kada nisam imao klub. Pružio mi je šansu i mislim da sam je iskoristio.

Kada ćete upoznati nove saigrače?

Danas (srijeda) letim u Rumuniju i prisustvovaću prvom treningu. Jedva čekam da upoznam nove saigrače.

U trenucima kada ste ostali bez kluba trenirali ste sa Željezničarom. Nakon utakmice u Zenici bilo je određenih komentara da niste zahvalni timu sa Grbavice koji Vam je omogućio treninge. Komentar?

To je izjavio Adnan Gušo. Razgovaraću sa njim, nije tačno da nisam zahvalan Iskreno, izuzetno cijenim ljude koji su mi pomogli da održim formu. To se naročito odnosi na Amara Osima.

Za svoj novi klub nećete imati pravo nastupa u Evropskoj ligi?

Već sam u ovom takmičenju nosio dres Kiprana, tako da nemam pravo braniti za dva kluba u istoj sezoni. Ostaje mi mogućnost da se nametnem u prvenstvu i da budem prvi izbor šefa struke. Vjerujem da ću biti među stativama. Znam da nije isto kada radiš sa ekipom ili trčiš sam, međutim bitno je da se dobro osjećam, iako priznajem da će trebati dodatnog rada kako bih uhvatio nivo tjelesne spremnosti. Mislim da sam u formi i da sa te strane neći biti nikakvih problema. Za mene je ovo novi izazov i novi motiv.

Kako ste vidjeli reprezentativne utakmice sa Armenijom i Turskom, da li ste zadovoljni?

Svakako. Osvojili smo četiri boda iz dvije utakmice i mislim da to može zadovoljiti naše ambicije. Što se tiče dvoboja sa Turskom, smatram da smo mogli pobijediti, ali treba biti iskren pa priznati da smo mogli i izgubiti. Konačan ishod je najrealniji. Sada nam predstoji presudan meč u Estoniji i siguran sam da uz maksimalan angažman svih igrača, trijumf, a samim tim i baraž neće doći u pitanje.

U reprezentaciji ste dobili jaku konkurenciju u Asmiru Begoviću?

Izvrstan golman. Drago mi je što je sa nama, a njegovi kvaliteti su neosporni. Nije lako biti golman u engleskoj ligi, a Asmir je to uspio. Drago mi je što je tu. Konkurencija uvijek dobro dođe.

U medijima je isticao da ste mu mnogo pomogli i da se uz Vašu pomoć lako uklopio.

Trudio sam se da mu olakšam adaptaciju. Znam da nije lako kada negdje debitujete. Na kraju krajeva svi smo tu sa istim ciljem - da reprezentacija BiH izbori plasman na planetarnu smotru. Imamo odličnu atmosferu u svlačionici.

Za kraj možete li nam reći ko su Vam bili uzori kada ste se odlučili da stanete među stative?

Prvo je to bio Van der Saar, ali kada se pojavio Buffon, nije bilo razmišljanja.