Nevjerovatna greška
263

Najpoznatiji američki nogometni klub "smjestio" Bijeljinu u Srbiju i izazvao žestoke reakcije Bosanaca

E. B.
Nogometaši Los Angeles Galaxyja su sinoć savladali Vancouver rezultatom 5:2, a osoba zadužena za društvene mreže američkog kluba je jednom objavom na Twitteru razbjesnila brojne Bosance i Hercegovce.

Dejan Joveljić je u 89. minuti asistirao Efrainu Alvarezu za konačnih 5:2, a video tog pogotka je osoba zadužena za društvene mreže pokušala "začiniti" zanimljivim opisom - umjesto imena igrača napisana su mjesta rođenja.

Nekadašnji nogometaš Crvene zvezde je rođen u Bijeljini 7. augusta 1999. godine, dok je Alvarez rođen u kalifornijskom East Los Angelesu.

No, ono što je razljutilo Bosance i Hercegovce je što je Bijeljina predstavljena kao grad u Srbiji.

[TWITTER]1558838606390652929[/TWITTER]

"Američki retardi, Bijeljina je u Bosni", "Bijeljina, Bosna. Sramotno, LA Galaxy", "OK, onda je Teksas u Meksiku", "Ovo je kao da napišete da je Kijev u Rusiji"... samo su neki od komentara.

U komentarima se razvila i mala diskusija u kojoj je jedan Srbijanac na pitanje "Kada je to tačno Bijeljina bila u Srbiji?" odgovorio na provokativan način sa "Očito, žive nekoliko godina u budućnosti".

Osobu zaduženu za društvene mreže najpoznatijeg američkog nogometnog kluba je očito zbunilo to što je Joveljić prošao sve omladinske selekcije Srbije, od kadeta do seniora, no to ne opravdava elementarno nepoznavanje geografije.