Arsene Wenger
0

"Najavljujem borbu za naslov prvaka"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Nakon gostujuće pobjede Arsenala 4:1 protiv ''fenjeraša'' Portsmoutha u dvoboju 20. kola engleskog nogometnog prvenstva, menadžer ''topnika'' Arsene Wenger najavio je juriš na osvajanje titule u Premiershipu.

"Vjerujemo da se možemo upustiti u borbu za naslov prvaka. Imamo jako talentiranu ekipu i vjerujemo u sebe. Pa tko će vjerovati u nas ako nećemo mi sami?", upitao se glasno Wenger.

Iskusni francuski stručnjak doista ima razloga za zadovoljstvo. Arsenal je osvojio 16 od mogućih 18 bodova u zadnjih šest utakmica, te zaostaje samo 4 boda za vodećim Chelseajem, dva za Manchester Unitedom, ali ima i utakmicu manje od vodećeg dvojca.

"Bila je to prava prvenstvena utakmica. Imali smo sreće kod prvog gola, ali smo nastavili s usredotočenom i dobrom igrom u kojoj su svi igrali za tim, niko za vlastiti učinak", smatra Wenger

Arsenal je najefikasnija ekipa u Premiershipu, u 19 utakmica zabio je 51 gol. Wenger, dakako, likuje zbog toga.

"Svi govore da moramo kupiti nove napadače, a mi poentiramo sa svih strana. Nemam ništa protiv dovođenja pojačanja, ali to će ovisiti i o povredama Bendtnera, Fabregasa i Denilsona. Imamo puno dobrih mladih igrača, neke ste već vidjeli dosta u akciji, neke ćete možda tek vidjeti."

Sljedeći ispit ''topnici'' će imati u nedjelju, kada će u 3. kolu FA Cupa igrati protiv gradskog rivala West Hama.