Selektor JAR-a
0

"Nadam se da nikad više neću vidjeti lice ovog sudije"

Totalsport
Carlos Alberto Parreira (Foto: AP)
Carlos Alberto Parreira (Foto: AP)
Ogorčen je, ne izvedbom svoje reprezentacije, već sudijskim kriterijem u porazu Južne Afrike od Urugvaja (3-0), bio selektor domaćina Svjetskog prvenstva Carlos Alberto Parreira.

Iako njegovi izabranici još imaju teoretske šanse za osminu finalu Mundijala izglednim se čini da će postati prvi domaćini bez plasmana u drugi krug takmičenja.

"Naravno da nismo sretni, iz ove utakmice smo tražili dobar rezultat. Ipak, rekao sam svojim igračima da nije sve izgubljeno, da smo još uvijek 'unutra'. Doživjeli smo jedan poraz, a o svemu će odlučivati posljednja utakmica", rekao je Parreira.

"Forlan? On je igrač odluke što je i danas dokazao. Dodao bih i da su moji igrači danas ostali razočarani sudijom. On je najgori djelitelj pravde na ovom turniru, a od samog početka svaku je odluku svirao na našu štetu. Nadam se da nikada više neću vidjeti njegovo lice. Nije zaslužio biti ovdje", kaže, ne štedeći sudiju, Carlos Alberto Parreira.

Inače, ime prozvanog je Massimo Busacca.

Švicarskog sudiju iz svojih izjava izostavio je selektor Urugvaja Oscar Tabarez:

"Zadovoljni smo zasluženom pobjedom protiv dobre ekipe. No, ništa nije odlučeno i sada nas zanima samo sljedeća utakmica protiv Meksika. Već sam ranije govorio da o suđenju neću govoriti."