Jose Mourinho
0

"Nadam se da će i moji suparnici uskoro imati ovu čast"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Portugalski trener Jose Mourinho, danas trener madridskog Reala, ponio je epitet najboljeg trenera u 2010. godini, u izboru kojeg zajedno obavljaju FIFA i France Football.

No, do trona je Mourinho došao isključivo zaslugama iz Intera, gdje je boravio tokom prošle sezone. Mourinho je s milanskom ekipom postao prvak Europe, ali i talijanski prvak i osvajač talijanskog Kupa. Pobijedio je, pak, u završnoj borbi ovog izbora Vicentea del Bosquea, španskog selektora, i Josepa Guardiolu, trenera Barcelone.

"Naporno sam radio da dođem ovdje. Ovu nagradu posvećujem ujedno i svim igračima i navijačima Intera i Real Madrida", rekao je Mourinho i nastavio:

" Ne bi bilo etično da odmah ne spomenem dva konkurenta koja sam imao u završnici ovog izbora. Mislim da smo svi pobjednici, a njima iskreno želim da što prije budu tu gdje sam ja i da se osjećaju ovako ponosno. Jer, i njih dvojica su sjajni treneri."

Mourinho je još dodao za kraj:

"Messi je igrač s neke druge planete, ali lično mi je u ovom trenutku žao Cristiana Ronalda, Xavija, Sneijdera, Inieste, Maicona i drugih kada je u pitanju izbor najboljeg nogometaša."