Nogomet
0

Na SP u Brazilu će biti najjeftinije karte u historiji Mundijala

Anadolija
Foto: AFP
Foto: AFP
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopćila je da će ulaznice za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine biti najjeftinije u historiji održavanja Mundijala.

Generalni sekretar FIFA-e Jerome Valcke izjavio je da će ulaznice za 70 posto utakmica na SP-u u Brazilu biti jeftinije nego na prethodnim Svjetskim prvenstvima istakavši da će cijene karata biti poznate 19. jula.

U saopćenju FIFA je pohvalila i organizaciju Kupa Konfederacija u Brazilu, koji je u nedjelju završen pobjedom Brazila u finalu nad Španijom, rezultatom 3:0.

Tokom održavanja Kupa Konfederacija širom Brazila su organizovani protesti zbog skupe organizacije nastupajućeg Svjetskog prvenstva, korupcije, ali i lošeg rada pojedinih javnih preduzeća. Demonstranti su optužili FIFA-u da stiče veliki profit izuzet od oporezivanja poručivši kako bi velika sredstva koja FIFA ulaže u pripremu međunarodnih fudbalskih događaja trebalo ulagati u izgradnju bolnica, puteva i škola.

S druge strane, zvaničnici FIFA-e nisu željeli da komentarišu pitanja o sigurnosti napomenuvši da Vlada Brazila treba da osigura potrebne uslove za odigravanje utakmica.