Nogomet
3

Na meču Huracan - Peñarol specijalna policija spašavala sudiju od igrača obje ekipe

Piše: E. B.
Argentinski Huracan je u petom kolu Grupe 4 Copa Libertadoresa dočekao urugvajski Peñarol. Susret je završen bez pobjednika (0:0), a nakon završetka meča desile su se nemile scene.

Domaćem timu je pobjeda značila prolazak dalje iz grupe, dok je goste pobjeda ostavljala u utrci za drugo mjesto.

Utakmica je bila prepuna dešavanja, gosti su ostali s igračem manje kada je u 21. kolu Nandez dobio crveni karton i Huracan je svim silama pokušavao doći do gola.

U 90. minutu su u tome i uspjeli. Iskusni Daniel Montenegro je šutirao, lopta je završila u mreži, no pomoćni sudija je signalizirao ofsajd.

Već u sljedećem napadu gosti, za koje nastupa i legendarni Diego Forlan, su opasno zaprijetili, no šut Novicka u korner odbija Diaz.

Vrijeme koje je produžio sudija Omar Ponce je isteklo, te je u kazneni prostor domaćina stigao i golman Peñarola Guruceaga.

Upravo je on postigao pogodak, no Ponce ga je poništio zbog prekršaja u napadu.

Sudija Ponce je označio kraj utakmice, što je značilo da je Peñarol definitivno ispao iz takmičenja, dok će Huracan morati osvojiti barem bod u gostima kod vodećeg Atletico Nacionala u posljednjem kolu kako bi prošli dalje.

S obzirom da rezultat nije odgovarao nijednoj ekipi, a da je sudija Ponce poništio u posljednjim momentima meča objema ekipama po gol, igrači obje ekipe su opkolili sudiju i željeli se obračunati sa njim.

Srećom po Poncea i njegove pomoćnike, odmah su na teren uletjeli pripadnici specijalne policije i spasili ekvadorskog sudiju od linča.