Nogomet
0

Muslimović i Vranješ stali u odbranu reprezentacije i Safeta Sušića

Piše: J. H.
Duel Muslimovića i Karagounisa u prijateljskom susretu između BiH i Grčke na Koševu u augustu 2011. godine (Foto: AFP)
Duel Muslimovića i Karagounisa u prijateljskom susretu između BiH i Grčke na Koševu u augustu 2011. godine (Foto: AFP)
Zlatan Muslimović, sada već bivši reprezentativac BiH i Ognjen Vranješ, koji zbog povrede ne nastupa u dresu reprezentacije, stali su u odbranu Zmajeva i selektora Safeta Sušića.

Zmajevi su u utakmici protiv Sjedinjenih Američkih Država odigrali dva potpuno različita poluvremena. Vodstvo od 2:0 i odlična igra nagovještavali su da će izabranici Safeta Sušića u drugom dijelu susreta potpuno demolirati Amerikance i poslati ih kući sa najmanje pet golova u mreži.

Međutim, to se nije desilo. Sušić je odlučio izvesti Elvira Rahimića i Emira Spahića, koji su se u prvih 45 minuta bez problema borili sa napadačima SAD-a. Izašli su i Vedad Ibišević, Sejad Salihović te Miralem Pjanić, a ušli Avdija Vršajević, Toni Šunjić, Miroslav Stevanović, Edin Višća, Haris Medunjanin i Adnan Zahirović. Osim što su uspjeli izjednačiti, Amerikanci su u drugom poluvremenu četiri puta savladali Asmira Begovića.

Nakon ovog poraza krenule su salve optužbi na račun selektora i pojedinih igrača. No, odlične igre Zmajeva u proteklom periodu ne može zasjeniti slabih 45 minuta u prijateljskom susretu pred prepunim Koševom. Tako misli sada već bivši Zmaj Zlatan Muslimović, koji je utakmicu gledao preko interneta u kineskom gradu Guìyángu.

Muslimović je gledao utakmicu preko interneta i imao problema sa konekcijom
Muslimović je gledao utakmicu preko interneta i imao problema sa konekcijom

"Bravo momci, odlično prvo poluvrijeme! Drugo je pokazalo šta se treba popraviti i ko treba igrati i zato postoje prijateljske utakmice. A vi gospodo što ste prije sat vremena pričali jedno, a sada drugo, za vas imam jednu riječ od sedam slova! Razligu! I u dobru i u zlu, ja bez vas (Zmajevi) ne mogu! Vaš babuka", napisao je Muslimović na Facebooku.

Pape za ovaj susret nije mogao računati ni na povrijeđenog stopera Ognjena Vranješa, koji se prije povrede ustalio kao standardan partner Emiru Spahiću na stoperskoj poziciji.

"Sad vam je odjednom loš Safet Sušić", napisao je Vranješ nakon poraza od SAD-a, vidno razočaran komentarima upućenim selektoru.

Edin Džeko, Ognjen Vranješ i Emir Spahić
Edin Džeko, Ognjen Vranješ i Emir Spahić

Pred našom reprezentacijom je veoma važan dvomeč protiv Slovačke za tri sedmice. Vjerujemo kako će izabranici Safeta Sušića, pogotovo oni koji su sinoć zakazali, i nakon 10. septembra biti usamljeni na vrhu grupe G. Već tada u Nogometnom savezu BiH mogu početi rezervaciju letova i hotela u Brazilu.