Nogomet
41

Musemić: Zadovoljan sam zalaganjem igrača i bodovima osvojenim u zadnja tri kola

FENA
Husref Musemić
Husref Musemić
Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo Husref Musemić zadovoljan je učinkom svog tima na gostovanjima protiv GOŠK-a i Veleža u 20. i 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je u tom dvomeču osvojilo ukupno četiri boda pobijedivši prošlog vikenda GOŠK s 2:0, te jučerašnjim remijem s Veležom u Mostaru. Musemić je preuzeo Sarajevo prije dvadesetak dana nakon što je Dragan Jović napustio kormilo Sarajeva. U tri susreta na klupi ''bordo'' tima osvojio je sedam bodova.

"Sedam bodova iz tri utakmice, od kojih su dvije bile u gostima, ne mogu reći da sam nezadovoljan. Ne možemo pričati o kvaliteti ekipa protiv kojih smo igrali, ali možemo reći da im nije nedostajalo motivacije jer se nalaze u poziciji da se bore za opstanak. Dobro bi bilo da smo jučer pobijedili, ali šta je tu je", izjavio je Musemić u razgovoru za Agenciju FENA.

Na utakmici protiv Veleža Sarajevu je najviše nedostajao prvi strijelac kluba i Premijer lige BiH Emir Hadžić. Musemić ističe da su njegovi igrači pokazali bolju igru nego protiv GOŠK-a u Gabeli, ali da je nedostajala realizacija i ''malo fudbalske sreće''.

"Nipošto ne mogu zamjeriti igračima, imali su voljni momenat. Možda neko ko je gledao utakmicu to nije primjetio, ali vjerujte, razlog za to su loši tereni na kojima se igrači brzo iscrpe i teže realizuju ono što su naumili", objasnio je menadžer FK Sarajevo.

Sarajevo u 22. kolu koje se igra u subotu dočekuje trebinjski Leotar, sedmoplasiranu ekipu prvenstva BiH. Trebinjci nisu pod velikim pritiskom iako imaju šansu da do kraja sezone izbore poziciju koja vodi u neko od evropskih takmičenja.

Sarajevo je u meču protiv Leotara veliki favorit, a Musemić upozorava da tu ulogu moraju opravdati zalaganjem na terenu.

"Utakmica može biti vrlo laka ili teška. Vraća se Hadžić, ali s druge strane neće igrati Melunović. Tražit ću od igrača maksimalni angažman, nećemo se zavaravati da Leotar možemo lako pobijediti", naglasio je Musemić.

Dodao je da se nada većem izboru igrača u susretu 23. kola protiv Širokog Brijega, ali da će Sarajevo do kraja sezone u svakom susretu, bez obzira na to koji sastav bude na terenu, ići na tri boda s konačnim ciljem osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine.