Kompletiran stručni štab
0

Musemić za prvog asistenta odabrao Abdulaha Oruča

Klix.ba
Nakon što je imenovan za šefa stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić je za prvog asistenta odabrao svog dugogodišnjeg saradnika Abdulaha Oruča, koji na ovo mjesto dolazi iz omladinskog pogona FK Sarajevo.

"Obavio sam razgovore sa dosadašnjim članovima stručnog štaba i mogu potvrditi da će za kondicione treninge biti i dalje zadužen Irmir Duratbegović, dok će sa golmanima prvog tima nastaviti raditi Miloš Đurković", izjavio je Musemić u Čitluku, gdje se ekipa nalazi na mini pripremama.

Iako je prvobitno planirano da se u stručnom štabu nađe i kapiten šampionske generacije Sarajeva Senad Repuh, do toga u ovom momentu ipak neće doći.

"Razgovarao sam sa Repuhom koji je istakao svoju spremnost da u svakom momentu bude na raspolaganju svom klubu, međutim u ovom momentu se ne može prihvatiti ponuđenog mjesta", zaključio je šef stručnog štaba.

Uz Musemića, Oruča, Duratbegovića i Đurkovića, stručni štab čine i Samer Naser na poziciji team managera, te asistent za videoscouting Ermin Avdić, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Ekipa se u subotu, 23. marta u večernjim satima vraća u glavni grad Bosne i Hercegovine, te će nakon kraćeg odmora nastaviti pripreme za utakmicu XIX kola BH Telecom Premijer Lige BiH u kojem na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" - Koševo FK Sarajevo u subotu, 30. marta s početkom u 15:30 sati, dočekuje FK Olimpic.