Nogomet
49

Musemić: Ranim golovima smo riješili utakmicu; Beganović: Nedostajali su nam standardni igrači

Piše: D. B.
Husref Musemić (lijevo)
Husref Musemić (lijevo)
Sloboda i Čelik su na Tušnju odigrali utkamicu 16. kola Premijer lige BiH, pobijedila je domaća ekipa rezultatom 4:2. Dobru utakmicu odigranu po teškom terenu komentarisali su treneri Husref Musemić i Elvedin Beganović.

"Bilo je dovoljno pet minuta naše dekoncentracije da Sloboda dobije današnju utakmicu. Iako smo se poslije ta dva gola donekle vratili, moram naglasiti da se danas osjetio nedostatak naših standardnih igrača Karića, Bajraktarevića i Burekovića. Čestitam Slobodi na zasluženoj pobjedi, a mi se okrećemo narednom kolu protiv Olimpica gdje moramo tražiti bodove na domaćem terenu", izjavio je trener Čelika Elvedin Beganović nakon utakmice.

Musemić je imao razloga za zadovoljstvo nakon upisane desete pobjede u sezoni i preuzimanja liderske pozicije na tabeli.

"Čestitao bih i jednoj i drugoj ekipi na dobroj igri u ovakvim uslovima, vidjeli smo šest golova. Mislim da je izmjena koju sam napravio donijela rezultat. Rano smo dali dva gola i generalno riješili utakmicu. Bilo je momenata poslije prvog gola u kojim nismo bili zadovoljni igrom, Čelik je preuzeo incijativu, ali je najbitnije da smo pobijedili", rekao je šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić.