Nogomet
4

Musemić pred duel s Olimpicom: Prihvatamo apsolutnu ulogu favorita

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
U okviru prvog kola fudbalske Premijer lige BiH tuzlanska Sloboda na stadionu Tušanj u subotu dočekuje ekipu Olimpica iz Sarajeva.

Šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić ističe da ekipa "crveno-crnih" prihvata apsolutnu ulogu favorita u ovom susretu koji je najavljen za 18 sati.

"Olimpic je ekipa koja u ovom trenutku ima igračkih i organizacijskih problema. U ovu utakmicu ćemo ući maksimalno koncentrisano jer želimo prvenstvo otvoriti pobjedom. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti", istakao je Musemić.

Dodaje da ekipa koju vodi ima za cilj u predstojećoj sezoni ostvariti bolji rezultat u odnosu na onaj iz prošle.

"Koliko ćemo u tome uspjeti vrijeme će pokazati. Bezbroj puta sam rekao da ni u jednom poslu, a posebno u sportu, nema minulog rada. Sada ćemo vidjeti koliko smo slabiji, odnosno jači. U ovom trenutku imamo više igrača na raspolaganju nego što je to bilo u prošloj polusezoni", nastavio je šef stručnog štaba Slobode.

Prvotimac tuzlanskog kluba Samir Efendić uvjeren je da pobjeda u subotu na tuzlanskom Tušnju neće izostati.

"Mi moramo kvalitetno i uz maksimalan pristup ući u utakmicu. Prošle sezone nam se dešavalo da smo imali dosta problema s tim slabijim protivnicima, gdje smo gubili bodove. To nas je na kraju i koštalo, jer mogli smo dosta više napraviti", ističe Efendić.

On se osvrnuo i na pripreme koje su prethodile početku nove sezone.

"Pripreme smo odradili kvalitetno, a odigrali smo i nekoliko kvalitetnih utakmica. Dosta dobrih pojačanja je došlo, a koliko će oni opravdati očekivanja to je pred nama", dodao je na kraju Efendić.