Nogomet
5

Musemić: Našim greškama pružili smo šansu Vitezu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sloboda je u većem dijelu današnjeg susreta bila bolji protivnik od Viteza, ali nije imponovala realizacija brojnih prilika. Trener Husref Musemić smatra da su obje ekipe imale priliku za drukčiji ishod.

"Da smo u prvih dvadesetak minuta postigli gol, možda bi pitanje pobjednika riješili mnogo prije. Poslije toga iz dvije kardinalne pogreške naših odbrambenih igrača dali smo Vitezu mogućnost da iz stopostotnih šansi povede. Imali su i 'penal', nisu ga iskoristili. Mnogo bolje smo u nastavku utakmice igrali u odbrani, a iz par šansi jednu smo iskoristili i zasluženo pobijedili", izjavio je za Fenu trener Slobode, Husref Musemić.

Strateg Tuzlaka dodao je da zbog velike vrućine i nepovoljnih uslova za igru igračima ne može ništa zamjeriti.

Uslovi su bili katastrofalni. Igrati po ovakvom vremenu nikome nije u interesu, pa bi trebalo malo povesti računa o tome i nešto promijeniti. Početak utakmice diktiran je TV prenosom. Da li se moglo odbiti igranje u ovom terminu, Musemić ne zna.

"Meni samo kažu kada se igra utakmica. Ne znam kako neki klubovi mogu odbiti TV prenos ili igranje u nepovoljnom terminu, dok nama uvijek neko kaže „ne može“. Zato, jedino što priželjkujem za susret protiv Željezničara je da imamo bolje uslove za igru", zaključio je Musemić.