Nogomet
55

Musemić još dvije godine u Slobodi, na Koševo bez trojice prvotimaca

Piše: D. Brkić
Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Fudbaleri, stručni štab i rukovodstvo Slobode pripremaju se za posljednju ovosezonsku utakmicu u kojoj crveno-crni gostuju na stadionu Asim Ferhatović.

Utakmica za Tuzlake je bez rezultatskog značaja, izuzimajući prestiž, dok pobjeda Sarajevu sigurno donosi novu titulu. Četiri dana pred utakmicu, rukovodstvo Slobode dogovorilo je dalju saradnju sa trenerom Husrefom Musemićem, koji je u vrlo kratkom periodu uspio ostvariti rekordan niz sa Slobodom od osam utakmica bez poraza u Premijer ligi BiH, što je prije njega bilo nezabilježeno.

"Dogovorili smo saradnju na još dvije godine. Međutim, u sportu se ništa ne može garantovati i malo toga se zna. Ja sam po prirodi ambiciozan čovjek, uvijek težim boljem, tako da ću i na novi ugovor gledati tako. Moje ambicije poklapaju se sa ambicijama rukovodstva, odnosno želimo u narednim sezonama biti u samom vrhu", kaže Husref Musemić.

Utakmica sa Sarajevom za neke aktuelne prvotimce će biti posljednja u crveno-crnom dresu. Oni će biti stavljeni na transfer listu, dok će Musemić rukovodstvu dostaviti spisak potencijalnih pojačanja.

Kada je riječ o utakmici sa Sarajevom, Musemić neće moći računati na kartonirane Mersudina Ahmetovića, Nenada Kisu i Harisa Mehmedagića.

"Ostali su danas trenirali, a u srijedu imamo trening ujutro zbog finala Kupa TK. U četvrtak je trening u redovnom terminu, a posljednji trening pred utakmicu imat ćemo u Vogošći u petak. Povredu je sanirao Dilaver Zrnanović tako da, izuzev igrača sa kartonima, računam na sve raspoložive snage", kaže Musemić.