Nogomet
16

Musemić: Borac nije poražen 12 utakmica, bit će nam veoma teško

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić, izjavio je uoči gostovanja u Banjoj Luci kod Borca u okviru 25. kola BHT Premijer lige da njegovu ekipu očekuje težak zadatak protiv izuzetno kvalitetnog i iskusnog domaćina.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
"U nedjelju igramo tešku utakmicu protiv kvalitetnog i iskusnog Borca koji nije izgubio u posljednjih 12 utakmica. Taj podatak dovoljno govori šta naš čeka. Ekipa je jesenas bodovno zaostala, ali su se vratili u sami vrh. Ukoliko želimo tri boda ili bod, moramo promijeniti svoju igru nabolje za 200 posto u odnosu na utakmicu s Travnikom. Ako to ne učinimo, onda ćemo imati mnogo problema. Ipak nadam se da će moji igrači utakmicu u Banjoj Luci vidjeti kao šansu da poprave loš utisak iz prethodnog kola", izjavio je Musemić.
Dejan Bandović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dejan Bandović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
S puno respekta o ekipi Borca je govorio i golman FK Sarajevo Dejan Bandović.

"Kao što je šef rekao, Borac je kvalitetan i iskusan i to jasno pokazuje niz od 12 utakmica bez poraza. Taj niz svakako žele nastaviti protiv nas, ali mi ćemo učiniti sve kako bi osvojili tri ili barem jedan bod i vratili se kući neporaženi. Jedan bod bi bio zadovoljavajući za nas s obzirom da nam je Borac direktni konkurent za drugu poziciju", rekao je Bandović.

Bandović smatra da je Borac jak kolektiv te je dodao da posebna opasnost prijeti od Darka Maletića i Nemanje Bilbije.

Govoreći o utakmici 24. kola protiv Travnika odigranoj na Koševu u srijedu, Musemić i Bandović su izrazili razočarenje igrom te se nadaju velikom preokretu u susretu s Banjalučanima. Jedan od rijetkih koji su dobili prolaznu ocjenu, prema Musemićevim riječima, bio je mladi Adnan Hrelja. Musemić je kao razloge slabe posjete na Koševu naveo poraz od Širokog, loš termin utakmice, kao i direktan TV prenos.

Husref Musemić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Musemić u utakmici protiv Borca neće moći računati na suspendovanog stopera Sedina Torlaka, a njegovu poziciju bi mogao zauzeti neko od bekova. Napadač Emir Hadžić još uvijek je pod upitnikom zbog povrede u Širokom Brijegu.

Na kraju konferencije za medije je bilo govora o navijačkim neredima, a posljednji je sukob navijača Željezničara i Borca.

"Iskreno mi je žao zbog svega, bez obzira o čijim navijačima se radi. Moja je želja da navijači doalze na utakmice radi nogometa i kako bi bodrili svoje ekipe. Zaista ne bih ulazio u detalje", jasan je bio Musemić.