Skanadal sa namještanjem
0

Munib Ušanović na sastanku UEFA-e u Nyonu

SRNA
Delegacija Fudbalskog saveza učestvuje na vanrednom sastanku zvaničnika fudbalskih saveza iz devet država u Nyonu, zbog skandala u vezi sa namještanjem utakmica, potvrdio je Srni potpredsjednik FS BiH Bogdan Čeko.

Čeko je naveo da su na sastanak koji organizuje Evropska fudbalska unija otišli generalni sekretar FS BiH Munib Ušanović i sekretar za takmičenja Saveza Jasmin Baković.

"Ne očekujem od sastanka ništa posebno. UEFA će dostaviti spisak sumnjivih klubova, i vjerujem da će se pokazati da su sumnje za polovicu od njih neosnovane. Savez će nakon toga postupiti prema instrukcijama UEFE", istakao je on, dodavši da prije informacija iz UEFE ne može tvrditi da li je bilo namještanja utakmica.

Prema pisanju medija, od 200 fudbalskih utakmica, za koje se sumnja da su namještene tokom ove godine, nalazi se i osam duela iz Premijer lige BiH.

Evropska fudbalska unija UEFA na današnji sastanak pozvala je, osim  predstavnika FS BiH, i rukovodioce nacionalnih fudbalskih saveza Austrije, Belgije, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Švajcarske i Turske.

Većina namještenih utakmica je u nacionalnim ligama dok su pod sumnjom i kvalifikacioni mečevi Lige šampiona i Lige Evrope (nekadašnji Kup UEFA).

Njemačka policija uhapsila je tokom protekle sedmice 15 lica zbog sumnje da su učestvovali u ovom krivičnom djelu, dok su u Švajcarskoj ispitana dva igrača.