Nezadovoljan rasporedom
96

Mulalić: Naš je Švabo sve ovo zaslužio, ne možemo biti zadovoljni remijem

D. P.
Mulalić nije zadovoljan rasporedom utakmica (Foto: I. L./Klix.ba)
Mulalić nije zadovoljan rasporedom utakmica (Foto: I. L./Klix.ba)
Trener Željezničara Edis Mulalić prokomentarisao je utakmicu protiv Radnika i remi rezultatom 1:1, ali i spektakl kojeg su priredili domaći navijači u čast Ivice Osima.

Željini navijači su priredili bogat program kojim su se oprostili od najveće klupske legende. Mulalić je poručio da je to Osim i zaslužio.

"Naš je Švabo sve to zaslužio i navijači su se potrudili da na dostojan način ga isprate. Možda nas je to malo i poremetilo u pripremi utakmice. Nismo iskoristili svoje šanse, a mi nismo ekipa koja to može sebi da dozvoli", rekao je Mulalić.

Željezničar već za manje od 48 sati igra zaostali duel protiv Borca. Mulalić ističe da je to utjecalo i na rasplet situacije u večerašnjem duelu protiv Radnika.

"Došlo je do disbalansa zbog izmjena jer igramo za manje od 48 sati novu utakmicu. Radnik je dao iz jednog jedinog šuta gol, ali tako je bilo suđeno. Na kraju smo opet probali i imali smo jedan na jedan situaciju. Crveni karton, prekid, ali sve u svemu nećemo biti zadovoljni remijem", dodaje trener Plavih.

Mulalić poručuje da će se nogometaši Željezničara teško spremiti i odmoriti za duel protiv Borca jer je vremena malo.

"Teško ćemo se spremiti. Bila je ideja da završimo utakmicu ranije i sačuvamo igrače koji su bitni i iznijeli teret sezone. Ako igrač koji uđe ne odgovori zadatku kao onaj koji je igrao prije njega, onda neka se zapita zašto sjedi na klupi", zaključio je Mulalić.

Željezničar već prekosutra dočekuje Borac, a u pretposljednjem kolu domaćin je Širokom Brijegu. Sezonu će Plavi završiti gostovanjem Slobodi u posljednjem kolu.