Za Željine navijače 600 ulaznica
11

Muharemović: Nismo uspjeli ništa riješiti s upravom Maribora

Piše: Dalibor Bošnjak
Dželaludin Muharemović
Dželaludin Muharemović
Željezničar će prvu utakmicu 1. pretkola Lige prvaka igrati 18. jula u gostima kod slovenskog Maribora, a navijači našeg predstavnika će dobiti samo 600 ulaznica, kako i nalažu pravila UEFA-e s obzirom na kapacitet stadiona Ljudski vrt. Nakon žalbi navijača, Uprava Željezničara se ponadala fer rješenju, ali se to nije dogodilo.

Stadion Ljudski vrt u Mariboru prima oko 12.000 gledatelja, a pravila UEFA-e nalažu da pet posto dostupnih ulaznica pripadne gostujućim navijačima. Predstavnici Maribora su uz to odlučili prodavati ulaznice samo onima koji su slovenski državljani. Uprava Željezničara se ponadala nekom fer rješenju kada je stupila u kontakt sa svojim domaćinima, ali rješenja nije bilo.

"Nažalost, ništa nismo uspjeli riješiti. Više od 600 ulaznica ne možemo dobiti. Razlog za to su pravila UEFA-e i to u Mariboru poštuju. Jednostavno, pravila su takva i nemamo osnovu za žalbu. Nezadovoljni smo, jer smo mogli imati puno više naših navijača na tribinama. Računali smo da ćemo uspjeti pronaći neko fer rješenje, ali, nažalost, nismo uspjeli", izjavio je za portal Klix.ba Dželaludin Muharemović, sportski direktor FK Željezičar.

Uprkos malom broju ulaznica, u Udruženju navijača FK Željezničar se nadaju da će Plavi imati podršku i velikog broja ljudi porijeklom iz BiH koji imaju slovensko državljanstvo.