Nogomet
346

Muhamed Džakmić: Pojavit ću se na prozivci, ali ne mogu trenirati

Piše: D. B.
Muhamed Džakmić (Foto: Klix.ba)
Muhamed Džakmić (Foto: Klix.ba)
Muhamed Džakmić je već duže povrijeđen i još uvijek nije spreman vratiti se treninzima. U razgovoru za portal Klix.ba je potvrdio da će se pojaviti na prozivci Bordo ekipe, ali da neće moći trenirati sa saigračima.

"Pojavit ću se na prozivci, ali, nažalost, neću moći trenirati. Ipak, doći ću na prozivku da budem sa svojim kolegama. Trenutno ne osjećam nikakve bolove, a medicinska ekipa mog kluba je uradila sve što je bilo u njenoj moći. Preostaje mi da mirujem, potrebno mi je vrijeme za oporavak i prinuđen sam da sačekam s povratkom na teren", izjavio je Džakmić.

Nakon nekoliko mjeseci pauze se jako zaželio utakmica.

"Zaista, nedostaju mi utakmice. Čudno je kad izađete iz ritma na koji ste godinama navikli. Već pet mjeseci odustvujem sa terena i teško mi je. Ovo je najduža povreda u mojoj karijeri", kazao je Džakmić.

Posebno mu je žao što nije mogao pomoći saigračima na terenu u dugom jesenjem dijelu prvenstva, u kojem je odigrano čak 19. kola BHT Premijer lige.

"Volio bih da sam bio na terenu. Nažalost, bio sam prinuđen da momcima dajem podršku s tribina. Bio sam na svakoj utakmici na Koševu i jedva čekam da se vratim ponovo na teren i zaigram za Sarajevo", rekao je nogometaš tima sa Koševa.

Priznao je da nije zadovoljan igrom ekipe, ali i istakao da trenutna pozicija nije uopće loša.

"Igrom nismo zadovoljni. Nije to bila igra kojoj Sarajevo teži. Ipak, što se tiče pozicije na tabeli, možemo biti zadovoljni. U samom smo vrhu tabele i vodit ćemo do samog kraja borbu za titulu s našim konkurentima", jasan je bio Džakmić.

On smatra da će ekipa igrati bolje na proljeće, a posebno ga raduje priključenje napadača Nemanje Bilbije.

"Posljednja dešavanja u klubu, koja su itekako pozitivna, daju nam za pravo da budemo među glavnim, ako ne i glavni favoriti za osvajanje oba naslova. Bilbija će također biti od velike koristi za ekipu i dodatna snaga u ostvarivanju naših namjera. Šteta što nije imao pravo nastupa u prvom dijelu jer je sigurno da bi mnogo pomogao ekipi", rekao je popularni Hame.

Sarajevo će na proljeće igrati i u Kupu BiH, a cilj je osvajanje ovog takmičenja.

"Nijedna ekipa ne može reći da ima otvorene šanse za prolazak dalje kad igra dvije utakmice protiv Sarajeva. Sigurno da svi žele nas izbjeći, dok je nama svaki protivnik prihvatljiv, jer u konačnici, kako bi osvojili takmičenje, moramo pobijediti svakog protivnika. Naravno, želja je doći do samog kraja, do finala", završio je Džakmić.