Teško je pogoditi
250

Možete li prepoznati legendarnog nogometaša na tetovaži? Urađena je katastrofalno

D. P.
Tetovaža koja i nije baš ispala toliko vjerodostojno (Foto: Twitter)
Tetovaža koja i nije baš ispala toliko vjerodostojno (Foto: Twitter)
Za mnoge navijače tetovaže njihovih junaka način su da se izrazi ljubav prema klubu, a postoje i brojne one koje pođu po zlu pa ne prikazuju na dostojan način lik ili simbol onoga što su trebale značiti.

Gotovo da ne postoji nogometni klub koji nema makar grupu navijača s tetovažama koje simboliziraju baš taj klub čime navijači iskazuju svoju pripadnost, a slična je situacija i s nogometašima.

Posebno je ta kultura razvijena u Engleskoj gdje navijači ne bježe od toga da istetoviraju grbove svojih klubova, svoje junake i bilo šta što će ih povezati s klubom za koji navijaju.

Upravo iz Engleske stiže nam jedan primjer tetovaže koja nije ispala onako kako se očekivalo. Navijač Newcastlea je istetovirao lik klupske legende i najboljeg strijelca engleske Premier lige u historiji, ali ga je teško prepoznati dok se ne pročita njegovo prezime ispod tetovaže.

Naravno, to je legendarni Alan Shearer, najbolji strijelac Premier lige u historiji. Ostavio je veoma dubok trag u Newcastleu i za sve je apsolutni junak i jedna od najvećih legendi.
Shearer tokom igračkih dana u Newcastleu
Shearer tokom igračkih dana u Newcastleu

No, navijač koji je uradio Shearerovu tetovažu suočio se s brojnim šaljivim komentarima na račun onoga što mu se nalazi na leđima. I dan danas ga popularne nogometne stranice ismijavaju zbog toga, a nije poznato da li je ovaj fan Svraka mijenjao i radio korekcije na tetovaži.