Nogomet
13

Može li Velež nanijeti prvi poraz Borcu?

Piše: Edin Isanović
U posljednjoj utakmici 7. kola BHT Premijer lige danas će snage u Vrapčićima odmjeriti Velež i banjalučki Borac. Izabranici Dragana Jovića igraju sjajno u ovoj sezoni, a seriju će pokušati nastaviti u sudaru sa Rođenima.

Banjalučani nisu uspjeli postići pogodak posljednjih sedam godina na ovom terenu. Ipak, sa mnogo optimizma očekuju naredni okršaj.

"U dosadašnjih šest kola ostvarili smo neočekivano dobre rezultate. U pauzi koja je iza nas odigrali smo prijateljski meč sa OFK Beogradom. I pored poraza momci su pokazali kvalitet. U dvoboju sa Veležom očekujem dobru atmosferu i nadam se najboljem", istakao je na pres-konferenciji Marko Maksimović, pomoćni trener Borca.

U taboru Veleža naglašavaju kako sa puno opreza dočekuju goste. Potcrtavaju kako će dati maksimum kako bi osvojili kompletan plijen.

Inače, Banjalučani su jedini tim u Premijer ligi koji nije osjetio gorčinu poraza. Mostarci vjeruju da će oni prvi uspjeti da ih nadigraju i dođu do trijumfa.

Utakmica počinje u 16:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Sarajevo – Mladost 0:0 Zvijezda – Čelik 1:0 Rudar P. – Olimpic 0:1 Travnik – Leotar 1:0 Radnik – Zrinjski 1:3 Vitez – Široki Brijeg 2:1 Željezničar – Slavija 0:0