Čeka se odluka
84

Možda i nije sve gotovo: Leotar bi se mogao spasiti i preko baraža opet igrati Premijer ligu BiH

K. H.
Ilustracija (Foto: T. S./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: T. S./Klix.ba)
NK GOŠK iz Gabele i FK Krupa u regularnom dijelu sezone Prve lige FBiH i Prve lige RS-a izborili su nastup u Premijer ligi BiH naredne sezone i ukoliko sve bude išlo po planu, onda će naredne sezone igrati u društvu najboljih.

Nakon 33 odigrana kola iz Premijer lige BiH su ispali Sloboda i Leotar, a iako smo do kraja sezone gledali veliku dramu u borbi za opstanak, na kraju su ova dva tima ispala.

Iz Prve lige FBiH u Premijer ligu BiH suvereno ulazi GOŠK, koji je odigrao sjajnu sezonu i ubjedljivo osvojio prvo mjesto. Nakon 29 odigranih kola oni su na prvom mjestu sa 64 osvojena boda, odnosno 19 pobjeda, sedam remija i samo tri poraza.

Suverena je bila i Krupa, koja nakon 33 odigrana kola u Prvoj ligi RS-a ima 82 osvojena boda, 13 više od Zvijezde 09 i oni su ostvarili 26 pobjeda, četiri remija i tri poraza.

Ipak, posljednjih sedmica kruže glasine da bi Krupa mogla odustati od nastupa u Premijer ligi BiH, a ukoliko se to desi, propozicije kažu da će drugoplasirana ekipa iz Prve lige RS-a - Zvijezda 09, igrati baraž protiv Leotara.

Podsjećamo, Krupa je i prošle sezone bila prva, ali je odustala od nastupa u Premijer ligi BiH.

Da je, kojim slučajem, Leotar u nedjelju izgubio od Širokog Brijega i sezonu završio na posljednjem 12. mjestu, onda ne bi imao pravo igrati baraž.

Dakle, u Premijer ligi BiH u narednoj sezoni će igrati: Zrinjski, Borac, Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg, Velež, Tuzla City, Igman, Sloga, Posušje, GOŠK i Krupa (Leotar ili Zvijezda 09).