Carlo Ancelotti
0

"Mourinhu neće biti lako protiv Chelseaja"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Žrijeb parova osmine finala Lige prvaka spojio je Inter i Chelsea, što znači da će se Interov trener Jose Mourinho opet vratiti na Stamford Bridge, a Chelseajev strateg Carlo Ancelotti na San Siro.

Mourinho je trener Chelseaja bio od 2004. do 2007. godine, te je s tim klubom osvojio dva prvenstva, dva Carling Cupa i jedan FA Cup. No, Ligu prvaka, trofej koji je najviše značio predsjedniku Chelseaja Romanu Abramoviču, a kojeg je Mourinho prije dolaska na Stamford Bridge osvojio s Portom, portugalski strateg u Chelseaju nije uspio osvojiti.

Kad već nije osvojio sa Chelseajem, pokušat će Mourinho taj uspjeh napraviti s Interom, a veliku prepreku u osmini finala imat će baš u Chelseaju! S druge strane, Carlo Ancelotti je od 2001. do ove godine bio na San Siru, ali na klupi Interovog najljućeg suparnika, gradskog rivala Milana.

  • Za Mourinha će utakmice protiv Chelseaja sigurno biti jako emotivne. Osobno mislim da je on u Chelseaju odradio jako dobar posao. Neće mu stoga biti lako voditi svoju momčad protiv Chelseaja, ali će učiniti sve da nas pobijedi - razmišljao je glasno Ancelotti, te dodao:

  • Inter je jedan od najtežih suparnika koje smo mogli dobiti. Ja ih barem poznajem jako dobro i znam da će nam biti teško protiv njih. No, ako mi razmišljamo o osvajanju Lige prvaka, a razmišljamo, onda moramo prihvatiti ždrijeb i činjenicu da se na tom željenom putu do naslova moramo sučeljavati s najtežim protivnicima.