Marca
0

Mourinhov plan: Kaka i Ronaldo u napadu

Totalsport
Kaka
Kaka
"Kaka je rješenje naših problema", poručio je smirujuće svom predsjedniku Florentinu Perezu trener nogometaša madridskog Reala Jose Mourinho.

Marca piše da je inovativni portugalski trener sklon zbog povrede kralježnice upitnog Argentinca Gonzala Higuaina u napadu nadomjestiti povratnikom Kakom, koji bi mu se uskoro trebao staviti na raspolaganje po oporavku od operacije koljena koju je imao ljetos.

Kaku bi Mourinho gurnuo u vrh napada, uz Cristiana Ronalda te uz podršku Mesuta Özila, jer misli da bi takav napadački trougao funkcionirao savršeno. Novo razdoblje frustracije to bi moglo donijeti samo 22-godišnjem Francuzu Karimu Benzemi, koji će opet, po svemu sudeći, pasti u drugi plan.

Zanimljivo je također da Real neće biti aktivan na januarskoj nogometaškoj tržnici zbog - pomanjkanja finansijskih sredstava. Očajnog je predsjednika Pereza Mourinho utješio – Kakom:

"Kaka je najbolje moguće zimsko pojačanje. Igrača kakav je on na tržištu nećemo pronaći. Kaka je definitivno rješenje za naše probleme."

Kaka i Ronaldo u vrhu napada tako bi trebali postati Mourinhove uzdanice za pokušaj osvajanja Lige prvaka i španskog prvenstva.