Abramovič ga želi na klupi
0

Mourinho: To što sam često u Londonu ne znači da se vraćam u Chelsea

Totalsport
Engleski mediji su se ove sedmice raspisali kako se portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho približava povratku na menadžersku klupu engleskog Premierligaša Chelseaja.

Mourinho je, podsjetimo, 2007. godine napustio Stamford Bridge zbog navodne svađe s vlasnikom kluba Romanom Abramovičem, no danas je ruski tajkun spreman učiniti sve da vrati Mourinha u klub.

Prema pisanju The Expressa Abramovič je već ponudio trogodišnji ugovor Mourinho, no Portugalac ga nije potpisao, jer prvo želi biti siguran da će Chelsea i iduće sezone igrati u Ligi prvaka. No, uz sve to Mourinho je i izjavio:

"Svašta se priča. Ljudima mora biti jasno da često dolazim u London, ali to nema nikakve veze s mojim potencijalnim povratkom u Chelsea. Ovdje imam kuću, volim London, a i moja kćerka se ovdje školuje. Znam da svaki moj dolazak u London pojačava priče o mom povratku u Chelsea, kao i što sam tvrdim da ću se jednom vratiti. Ali, ništa neće biti od toga. Posvećen sam Realu, sto posto sam posvećen. Imamo bitan dio sezone, završnicu u Primeri, završnicu u Ligi prvaka, te finale Kupa kralja s Atleticom", rekao je Mourinho.