Premier liga
0

Mourinho oduševljen Cityjem

Totalsport
Potres koji je ovo ljeto brojnim skupim kupovinama izazvao Manchester City ne ostavlja ravnodušnim ni bivše ni sadašnje menadžere u Premier ligi. Mišljenja o perspektivi nogometaša Cityja su podijeljena.
Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti misli da “građani” neće biti spremni za naslov sljedeće sezone.

- Kupili su puno igrača, to je sada nova ekipa. Nisam siguran da će biti spremni upustiti se u borbu za naslov sljedeće sezone - rekao je Italijan Sky Sports Newsu.

Njegovo mišljenje dijeli i menadžer Manchester Uniteda, ali on je prema gradskom rivalu bio puno grublji. Nakon što je dan ranije City prozvao arogantnim zbog provokacije plakatom na kojem je Carlos Tevez u nebeskoplavom dresu u neposrednoj blizini Old Trafforda, sada je Ferguson otišao i korak dalje.

- To je mali klub s istim takvim mentalitetom. Sve o čemu oni mogu pričati je Manchester United, ne mogu pobjeći od toga. Misle da su time što su nam uzeli Teveza trijumfirali, ali to je jadno - rekao je Škot u razgovoru za BBC.

Ferguson je engleskim medijima otkrio i da je Emmanuel Adebayor, prije odlaska u City, bio ponuđen Unitedu.

- Kad vam neko ponudi tako veliki novac, kao što nudi City, to je velika stvar i glavni razlog zašto je toliko igrača otišlo na Eastlands.



No, potpuno oprečno mišljenje od svojih kolega ima još jedan veliki strateg. Iz Italije se, naime, javio Jose Mourinho koji je Chelsea vodio do dva naslova u Premiershipu. Trener Intera je uvjeren da će City biti prvak i to već predstojeće sezone.

- Adebayor i Tevez u napadu - nevjerojatno! A još imaju i Santa Cruza i Robinha. Kakva napadačka snaga. To je to, City će sigurno biti prvak - oduševljeno je zborio Portugalac u News of the Worldu.

Mourinho je osjetio potrebu i braniti veliku Cityjevu potrošnju ovoga ljeta.

- To nije kupovanje naslova! Kupuješ igrače za koje misliš da mogu obaviti posao, ali još uvijek moraš dokazati da si najbolji, a to je teško i nikakav novčani iznos to ne može kupiti - poručio je uvijek zanimljivi Mourinho.