Zbog neprimjernih izjava
0

Mourinho na disciplinskom saslušanju

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ponovo će trener Interovih nogometaša Jose Mourinho morati na disciplinsko saslušanje kod nadležnih tijela Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC).

Povod tome njegove su izjave nakon pobjede (2:0) u gradskom derbiju protiv Milana prošle nedjelje. Razočaran isključenjima Sneijdera i Lucija, posebice onim holandskog veznjaka u 27. minuti zbog ironičnog aplauza sucu, Portugalac je izjavio da osjeća kako je "učinjeno sve da Inter ne bi pobijedio u tom dvoboju", te da je već ranije shvatio da "Interu neće biti dozvoljeno riješiti pitanje prvaka u ranijem dijelu sezone".

"Protiv Interova trenera pokrenuli smo postupak jer je svojim komentarima naškodio kredibilitetu FIGC-ovih institucija te doveo u pitanje regularnost prvenstva", priopćili su iz FIGC-a.

Odgovarat će zbog sličnog prijestupa također izvršni direktor kluba Ernesto Paolillo, kojem je zasmetalo što su u FIGC-u dozvolili AC Milanu pomaknuti jedan termin da bi derbi Leonardovi nogometaši dočekali svježiji.

Što se tiče pocrvenjelih Mourinhovih prvotimaca, Sneijder će pauzirati u sljedećim dvjema, a Lucio u prvoj idućoj utakmici. Interu slijede prvenstveni dvoboji protiv Parme i Cagliarija.