Nogomet
21

Mourinho: Morao sam se praviti da ne razumijem Ibrahimovića

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Poseban odnos imali su Zlatan Ibrahimović i Jose Mourinho u Interu, a sada će biti na suprotnim stranama. Mourinho iznimno cijeni svog bivšeg napadača i sretan je što mu nije često na putu.

Mourinho i Ibrahimović 2009. godine u Interu su osvojili naslov prvaka Italije, a nakon toga je Ibrahimović preselio u Barcelonu dok je Mourinho s Interom osvojio i Ligu prvaka.

Portugalac se prisjeća odnosa s Ibrahimovićem i posebno njegove posljednje prvenstvene utakmice u dresu milanskog kluba u kojoj je Inter savladao Atalantu s 4-3, a Ibrahimović želio potvrditi titulu najboljeg strijelca.

"Bila je to zadnja utakmica sezone i već smo osigurali naslov prvaka. Trebali smo tu utakmicu dobiti lako, a Ibrahimović je očajnički želio naslov najboljeg strijelca Serie A. Pod svaku cijenu je želio postići pogodak, ali isto su željeli i ostali saigrači što ga je vrlo razljutilo. Mislio je kako mu ekipa treba pomoći da dođe do pogodaka i bio je u pravu, u tom susretu igrači su bili posebno sebični. Ako si već osvojio naslov i napadač ti se bori za titulu prvog strijelca, pomogni mu, no ekipa je to zaboravila", prisjetio se Mourinho.

Ibrahimović je bio strijelac prvog pogotka i tako se izjednačio na vrhu tabele strijelaca s Di Vaiom i Militom, no trebao je još jedan pogodak.

"Bio je jako ljut i došao je do klupe vičući 'prvaci smo, pomogao sam ekipi da osvoji naslov prvaka i sada niko ne želi meni pomoći! Želim otići, želim otići!'. Međutim pravio sam se da ga ne razumijem, dobacio sam mu bocu s vodom i poslao ga na teren. Par minuta kasnije postigao je prekrasan pogodak škaricama i uzeo ono što je i želio".

Mourinho tvrdi kako je sretan što se nije često sastajao s Ibrahimovićem.

"On je poseban igrač, jedan od najboljih napadača svijeta. Jako sam sretan što nisam tako često morao igrati protiv njega. Nije da ga se bojim, ali imam veliki respekt prema njemu".