Nakon utakmice sa Cityjem
0

Mourinho: DNK mog tima se vratio, ja sam sretan čovjek

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
"Da smo izgubili ovu utakmicu, ja bih opet bio ponosan na svoj tim", izjavio je Jose Mourinho, trener Real Madrida, nakon pobjede 3-2 nad Manchester Cityjem u 1. kolu D grupe Lige prvaka.

"Dobro je, DNK moje ekipe se vratio. Real Madrid može izgubiti utakmicu, Mourinho može izgubiti utakmicu, moji igrači mogu izgubiti. Mogli smo izgubiti ovu utakmicu, ja bih svejedno bio ponosan. Ali, ne smijemo gubiti utakmice kao što smo gubili od Seville ili Getafea. Zato sam ja večeras sretan čovjek, jer se DNK mog tima vratio", izjavio je Portugalac nakon susreta u kojoj je njegova ekipa dva puta gubila, ali su Benzema u 87. i Cristiano Ronaldo u 90. minuti kreirali preokret.

"Moji igrači pokazali su da mogu kada hoće. Ako žele biti vrhunski profesionalci koji respektiraju historiju Real Madrida, oni to mogu u svakoj utakmici, a ne samo protiv Manchester Cityja ili Barcelone. Pokazali su to prošle sezone. Da sam trener nekog manjeg kluba, prihvatio bih realnost da češće gubim utakmice, ali ako vodim Real Madrid, onda to ne mogu prihvatiti. Vrlo sam zadovoljan sa zalaganjem i trudom mojih igrača. Ovo je velika pobjeda protiv velikog suparnika. Odigrali smo bolju utakmicu od Manchester Cityja. Od prve minute krenuli smo na pobjedu i mislim da smo na kraju zaslužili pobijediti", rekao je Mourinho.

Njegov sunarodnjak Cristiano Ronaldo, koji je ovoga puta itekako slavio pogodak u 90. minuti za pobjedu svog tima, izjavio je:

"Bila je to vrlo dobra utakmica. Već u prvom poluvremenu stvorili smo veliki broj prilika koje nismo iskoristili. Drugo poluvrijeme je bilo perfektno. Od početka do kraja smo ulagali veliki napor za osvajanje tri boda. Znali smo da možemo pobijediti. Moj gol i slavlje? Slavim kada moram slaviti", rekao je Ronaldo.