Nogomet
2

Monaco zainteresiran za dovođenje Mancinija, Teveza i Nasrija

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Ruski milijarder Dimitrij Ribolovljev, prvi čovjek nogometnog kluba Monaco, mogao bi ovog ljeta biti pravi gazda na evropskom tržištu i tokom skorašnjeg nogometnog prijelaznog roka.

Nogometaši Monaca su dva kola prije kraja sezone u drugoj francuskoj ligi na prvom mjestu, te su i matematički osigurali povratak u Le Championnat, gdje su često u svojoj historiji zauzimali pozicije na ili blizu samog vrha tabele.

Već iduće sezone bi opet moglo biti tako jer Ribolovljev očigledno neće previše paziti na novac. I francuski L'Equipe i engleski mediji navode kako bi prvi čovjek Monaca mogao pogotovo kupovati u izlogu Manchester Cityja.

Istina, Roberto Mancini je u ponedjeljak navečer dobio otkaz u Cityju i više nije u klubu, ali se navodi da Monaco itekako razmišlja o angažiranju tog Talijana, koji bi u slučaju pozitivno obavljenog posla na kormilu zamijenio starijeg sunarodnjaka Claudija Ranierija.

No, nije samo Mancini "u igri", jer Monaco želi Argentinca Carlos Teveza i Francuza Samira Nasrija. Samo podsjetimo kako je prije nekoliko dana i Radamel Falcao dao do znanja da je u ovom trenutku bliže Monaco, nego Chelseaju gdje ga se stalno selilo posljednjih mjeseci.