Na pomolu transfer u Chelsea?
0

Modrić: Želim otići iz Tottenhama

Totalsport
Luka Modrić
Luka Modrić
"Želim se s Tottenhamov rastati na prijateljski način. Uživao sam ovdje, no došlo je vrijeme da potražim novi klub", izjavio je Luka Modrić za sportsku rubriku Daily Maila.

"Bombom" taj engleski dnevnik naziva intervju kojeg je napravio s hrvatskim nogometnim reprezentativcem za kojeg se očekuje, nastavlja se u tekstu, da Chelsea u roku od 48 sati u Tottenham pristigne s drugom ponudom.

"Njegove riječi razbjesniti će njegove poslodavce i navijače 'spursa', no Modrić tvrdi da želi preseliti u klub koji ima ambiciju osvajanja naslova engleskih prvaka i javno istupa kako bi to naglasio."

"Imam dogovor s predsjednikom (Daniel Levy, op.a.). Rekao mi je, kada sam potpisivao ugovor, da će razmisliti o eventualnoj ponudi nekog drugog kluba bude li me taj tražio".

Prva Chelseajeva ponuda od 22 miliona funti, trebala bi se u drugom pokušaju kupovine hrvatskog veznjaka približiti brojci od 30 miliona.

"Chelsea je velik klub, ima ambicioznog vlasnika, sjajne nogometaše i želju za osvajanjem naslova u prvenstvu i Ligi prvaka. Želim ostati u Londonu, gradu u kojem sam sretan i u kojem je sretna moja porodica".

Izražena želja za ostankom u Londonu stavlja Chelsea u najbolju poziciju za dovođenjem Modrića. Manchester City i Manchester United zato, piše Sportsmail, sada gledaju što se zbiva, a ne oglašavaju se službenim ponudama.

"Ne želim svađu s Tottenhamom. Navijači su uvijek bili dobri prema meni i uživao sam igrajući za klub, no u nogometu je normalna stvar mijenjati klubove. Tottenhamu se to i ranije događalo, nema ništa čudnog u tome da igrač sanja karijeru u većem klubu".

"Pristigne li u klub ponuda koja će zadovoljiti Tottenham i koja će biti prihvatljiva meni, željet ću otići. Ona mora biti u skladu s mojim ambicijama, ponuda mora doći od kluba koji osvaja naslove i igra Ligu prvaka. Nema to nikakve veze s novcem, samo je ambicija u pitanju. Kada sam došao u Englesku sanjao sam osvajanje naslova. To se nije promijenilo".

"Tottenham je veliki klub, ima dobre igrače i dobrog menadžera, ali ja se želim boriti za naslov prvaka. 'Spursi' će zauvijek imati mjesto u mom srcu, no iskustvo igranja Lige prvaka u meni je ostavilo želju za višim ciljevima".

Upitan što slijedi Modrić je odgovorio:

"Moram razgovarati s predsjednikom. Neću tražiti realizaciju transfera, to nikako. Bilo bi to iskazivanje nepoštovanja. Nadam se da će biti postignut dogovor s drugim klubom koji će zadovoljiti sve. Trenutno sam na odmoru, no moramo razgovarati da vidimo može li se pronaći rješenje".