Traže se pojačanja
20

Modrić na meti Milana, Rossoneri zainteresovani i za Baillyja

D. B.
Luka Modrić i Eric Baily (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić i Eric Baily (Foto: EPA-EFE)
Milan je spreman reagovati ukoliko Real Madrid odluči ovog ljeta prodati hrvatskog reprezentativca Luku Modrića, a italijanski klub je pokazao interes i za defanzivca Manchester Uniteda Erica Baillyja.

Modrić ima ugovor s Realom do kraja ove sezone, a španski klub navodno nije više toliko zainteresovan da ga zadrži. Sky javlja da je njegov agent Vlado Lemić bio u sjedištu Milana te razgovarao o situaciji svog klijenta. Modrić će u septembru napuniti 34 godine te bi bio važno pojačanje za Milan iako ovaj klub neće igrati u Evropi jer je isključen iz Evropske lige zbog dogovora s UEFA-om o Finansijskom fair playu.

Ukoliko dođe u Milan, Luka će raditi sa sunarodnjakom, legendarnim Zvonimirom Bobanom, koji je novi direktor Rossonera.

Glavni problem je Modrićeva plata od 12,5 miliona eura po sezoni uključujući bonuse vezane za performanse.

Pored Modrića, Milan je zainteresovan i za defanzivca Manchester Uniteda Erica Baillyja. Rossonerima je potrebno pojačanje u odbrani, odnosno igrač koji bi bio partner Alessiju Romagnoliju.

Italijanski klub se povezuje i s Dejanom Lovrenom, ali Liverpool traži 20 miliona eura. Također, Lovren trenutno zarađuje 5 miliona eura po sezoni pa u Milanu razmišljaju o alternativi koju vide u Baillyju. On je stigao u United iz Villarreala 2016. godine za 38 miliona eura, ali nije ispunio očekivanja. Ugovor mu ističe u junu 2020. godine.