Luksuzna nekretnina
0

Modrić kupio stan od 220 kvadrata u strogom centru Zagreba za 1,4 miliona eura

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić je kupio stan u novoj zgradi u Zagrebu koji se prostire na 220 kvadrata i ima lođu od 29 kvadrata.

Nalazi se u Tkalčićevoj ulici pa je tako najbolji hrvatski nogometaš u historiji svom popisu brojnih nekretnina dodao još jednu.

Jutarnji list procjenjuje da ga je veznjak madridskog Reala platio 1,4 miliona eura odnosno kvadrat po cijeni od šest do sedam hiljada eura.

Prema knjigama, radi se zapravo o dva stana u potkrovlju, jedan je veličine 108 kvadrata i ima tri spavaće sobe, a drugi ima 119 kvadrata, lođu od 29 kvadrata, dnevni boravak i sobu sa wc-om.

Inostrani mediji su ranije računali Modrićevu zaradu te ustanovili da na godinu zaradi deset miliona eura te da ima unosne bonuse od sponzora Adidasa, Paninija i Coca Cole koji mu donesu dodatnih deset miliona eura.

Prema njihovoj projekciji, 2018. godine je vrijedio 30 miliona eura, a pet godina kasnije se njegova imovina popela na vrtoglavih 80 miliona eura.

Navedeno je također da posjeduje nekoliko nekretnina širom svijeta uključujući i stanove u Španiji i Hrvatskoj te luksuzne vile u obje zemlje.