Nogomet
0

MLS puni blagajnu preko Beckhama

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Komesar MLS lige (američka-kanadska profesionalna nogometna liga) Don Gerber izjavio je kako će uskoro u njihove blagajne sjesti 10 miliona dolara.

MLS će taj novac dobiti radi davanja saglasnosti za ostanak Davida Bevkhama na posudbi u Milanu do kraja sezone. Bivši kapiten engleske reprezentacije došao je u momčad LA Galaxyja u julu 2007. godine, a u januaru ove godine stigao je u redove “rossonera” na posudbu.

Prvobitni rok za Beckhamov povratak u redove Galaxyja bio je 8. marta, ali kako je u Milanovom dresu pružio sjajne partije, iz talijanskog su ga giganta odlučili zadržati do kraja sezone. Tako se Beckham u Sjedinjene Države vraća tek 1. jula, uz obilnu finansijsku nadoplatu.

  • Tražili smo deset miliona dolara i dobit ćemo svojih deset miliona - rekao je Garber, ali je otkrio kako ne zna koliko će novca dati Milan, a koliko Beckham.

  • Ne znam otkuda će novac doći. Postoji puno različitih opcija. Možda sve plati Milan, možda Milan ne isplati Beckhamu njegova primanja, ali na kraju krajeva nije ni bitno.