Nogomet
3

Mladost remijem protiv Radnika upisala četvrti vezani meč bez pobjede u ligi

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjoj utakmici 15. kola BHT Premijer lige Mladost Doboj-Kakanj je na svom terenu remizirala sa Radnikom iz Bijeljine (0:0).

Nakon tri vezana ligaška poraza Mladost je upisala remi i sada ima samo jedan postignut gol u posljednja četiri meča. Radnik je upisao četvrti uzastopni meč bez poraza.

Hadžić, Galić, Gačan, Laštro, Husić (Asanović 73'), Aldin Šišić, Kuzmanović, Aladin Šišić (Maksimović 66'), Rizvanović, Brkić i Ramović su bili starteri u ekipi Mladosti koju s klupe predvodi Husref Musemić, dok su u redovima gostiju koje vodi Nebojša Milošević meč počeli Lučić, Jakovljević, Martinović, Beširević, Obradović, Ostojić, Srećković (Simeunović 67'), Bajić, Đurić, Okić (Janković 55') i Šerbečić.

Utakmica nije donijela uzbuđenja na otvaranju, a prve prave šanse imali su Brkić u 22. minuti za Mladost i Okić u 30. minuti za goste. Sjajnu šansu domaćin je imao u 44. minuti kada je nakon ubačaja Kuzmanovića igrač gostiju Ostojić zaprijetio svom timu, ali ostalo je 0:0.

Veliku šansu u 69. minuti imao je Radnik kada Obradović pogađa prečku i to je najbolja šansa iz drugog poluvremena koje također nije donijelo promjenu rezultata. Mladost je generalno više prijetila i imala je 16 udaraca prema golu protivnika, dok su gosti skupili samo pet šuteva.

Tabela: