Nogomet
17

Sarajevo u finišu savladalo Krupu, Vitez bolji od Metalleghea

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevo je na domaćem terenu u 4. kolu BHT Premijer lige rezultatom 3:2 savladalo Krupu, Vitez je minimalnim rezultatom pobijedio Metalleghe, dok je meč između Radnika i ekipe Mladost Doboj-Kakanj u Bijeljini okončan rezultatom 0:0.

Nakon vrlo dobrih rezultata u prva dva kola u kojima je upisan remi protiv Željezničara u gostima i pobjeda protiv Zrinjskog kući, Sarajevo je odigralo lošu utakmicu protiv Čelika u gostima i izvuklo remi iako se očekivala pobjeda.

Krupa je ovaj meč dočekala s istim brojem bodova kao i Sarajevo. Novajlija u BHT Premijer ligi imao je sjajno otvaranje sezone okrunjeno pobjedom protiv Metalleghea u gostima te domaćim remijima sa Radnikom iz Bijeljine i ekipom Mladost Doboj-Kakanj.

Trener Sarajeva Almir Hurtić odlučio je izvršiti četiri izmjene u odnosu na meč protiv Čelika. Umjesto golmana Pavlovića te igrača Kadušića, Rustemovića, Almira Bekića i Amera Bekića zaigrali su Adi Adilović na golu te Hodžić, Ćetković, Radovac i Mihojević.

Slobodan Starčević je u sastavu Krupe u odnosu na prethodni meč napravio dvije izmjene. Redžića i Milanovića zamijenili su Ljubenović i Dujaković.

Sarajevo je odlično otvorilo meč. U osmoj minuti eurogolom Radovca Bordo tim je poveo sa 1:0. Rani gol je uvijek poželjan i tim Almira Hurtića nije mogao poželjeti bolji start.

Ipak, Krupa je brzo zaprijetila. U 12. minuti glavom je šutirao Koljić, ali njegov udarac brani Adilović. U narednim minutama nije bilo velikih uzbuđenja sve do 23. minute kada Mihojević pravi penal, a sa bijele tačke Koljić matira Adilovića za 1:1.

Samo minutu kasnije Koljić dolazi do nove prilike. Ponovo je prijetio glavom, ali ovaj put je šutirao pored gola golmana Bordo tima.

Naredne šanse zbile su se u finišu prvog dijela kada je kod Krupe pokušao Milutinović, a onda na drugoj strani kapiten Duljević.

Nakon 15 minuta igre u drugom dijelu Sarajevo uspijeva izboriti penal, a siguran realizator bio je Sarić koji je ovog ljeta stigao kao pojačanje iz Slobode.

Sarajevo je uspijevalo do finiša meča čuvati svoj gol, a onda je u 88. minuti uslijedio hladan tuš. Gosti su izveli korner, odbrana loše reagovala i to je kaznio Marušić za 2:2.

I kada se činilo da će Krupa ponovo izaći neporažena, a Sarajevo upisati novo razočarenje, već u narednom napadu, nakon ubačaja rezerviste Kadušića, Jašarević je postigao autogol za konačnih 3:2 i pobjedu Sarajeva.

Sarajevo sada ima osam bodova, dok je Krupa ostala na pet osvojenih bodova.

Sarajevo: Adilović, Hodžić, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić (Kadušić 85'), Balić, Radovac (Anđušić 46'), Mihojević, Ćetković (Am. Bekić 72'), Ahmetović.

Krupa: Ilić, Jašarević, Koljić (Perić 59'), Ljubenović (Redžić 56'), Dujaković (Marušić 63'), Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Aleksić, Mirković.

Vitez - Metalleghe 1:0

Nakon dva remija i poraza, Vitez je uspio doći do prve pobjede u novoj sezoni BHT Premijer lige. Junak domaćeg tima bio je Anel Dedić koji je pogodio za 1:0 u petoj minuti meča.

Metalleghe sada ima niz od tri vezana poraza iako je tim iz Jajca imao odlično otvaranje sezone kada je u 1. kolu sa 3:1 u gostima savladao ekipu Čelika.

Vitez: Tirić, Stanić, Rašić (Novak 77'), Jevtić, Muminović, Kokot (Varupa 65'), Dedić, Đerić, Barišić, Sadiković, Kapetan (Livaja 84').

Metalleghe: Fejzić, Benović, Bibić (Popović 46'), Kovač, Pljevljak (Selimović 46'), Smajić, Helvida, Rašić, Radulović, Stakić (Durak 46'), Pezo.

Radnik Bijeljina - Mladost DK 0:0

U sudaru Radnika i ekipe Mladost Doboj-Kakanj u Bijeljini nije bilo golova, a meč su obilježila dva prekida zbog nevremena i loše vidljivosti.

Utakmica je prekinuta u 79. minuti pri rezultatu 0:0. Potom se igra nastavila da bi novi prekid uslijedio u 81. minuti.

Nakon što su se stekli uslovi za nastavak, utakmica je nastavljena i okončana rezultatom 0:0.

Radnik Bijeljina: Lučić, Jakovljević, Martinović, Beširević, Kojić, Peco (Simeunović 74'), Krsmanović, Obradović, Ostojić, Srećković, Đurić (Fačić 78').

Mladost DK: Lalić, Bošković, Sušić, Asanović (Gačan 77'), Kuzmanović, Musić, Rizvanović (Šišić 71'), Brkić (Hodžić 90'), Jusufović, Karahmet, Isaković.